انتشار : دوشنبه 18 تیر 1403
511 بازدید
بازارهای مرزی به عنوان یک مکان اقتصادی و فرهنگی مهم برای تبادلات تجاری و فرهنگی بین مردم کشورهای همسایه اهمیت زیادی دارند. این بازارها نقطه تلاقی فرهنگی و تجاری بین دو کشور هستند و باعث تقویت روابط میان مردم و تجارت بین دو کشور میشوند. بازارهای مرزی با رونق قابل توجه در ایران نشان از اهمیت این نقاط تجاری و فرهنگی در تبادلات میان کشورهای همسایه دارد. این بازارها علاوه بر ایجاد فرصت های تجاری، امکان ملاقات و تبادل فرهنگی بین مردم مختلف را فراهم میکنند. در ادامه مطلب، معرفی و توضیحات بیشتر در مورد چند مورد از این بازارهای مرزی و تأثیرات مثبت آنها بر تبادلات تجاری و فرهنگی بین ایران و کشورهای همسایه خواهید پرداخت.
بازار مرزی سرو در غرب شهر ارومیه واقع شده است. این بازار در منطقهای به نام سرو و نزدیک به کشور ترکیه واقع شده است. بازارچه سرو دارای جاذبههای گردشگری فراوانی در زمینه مد و پوشاک است. این بازارچه پر از فروشگاهها و مراکز خرید مختلف با انواع لباسهای زنانه، مردانه، بچهگانه، لوازم خانگی و تزئینی میباشد که امکان گردش و خرید برای مسافران داخلی و خارجی را فراهم میکند. این بازارچه روز به روز در حال رونق گرفتن است.
شهر ماکو در شمال استان آذربایجان غربی واقع شده و بزرگترین منطقه آزاد تجاری و صنعتی در ایران است. بازار بزرگ منطقه آزاد ماکو در 5 کیلومتری جاده ماکو به سمت مرز بازرگان قرار دارد و دارای بیش از 500 مغازه با انواع کالاها و اجناس متنوع است. این بازار با قیمتهای بسیار مناسب گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب میکند، بهطوریکه تفریح و گردش در این منطقه بسیار محبوب است.
شهر پیرانشهر، یک شهر کردنشین در استان آذربایجان غربی است و بازراچه مرزی پیرانشهر، پررونقترین و شلوغترین بخش این شهر است. این بازراچه در داخل شهر واقع شده و در نزدیکی مرز عراق و پایانه مرزی تمرچین قرار دارد. مبادلات گستردهای از طریق این شهر و بازار با کشور همسایه عراق صورت میگیرد.
پایانه مرزی تمرچین در فاصله 10 کیلومتری از پیرانشهر واقع شده است و بازار مرزی پیرانشهر و تمرچین نقاط تجاری و گردشگری مهمی هستند که گردشگران میتوانند برای تفریح، گشت و گذار و خرید به این منطقه سفر کنند.
مریوان، یک شهر مرزی در استان کردستان قرار است و فاصله آن با سنندج حدود 125 کیلومتر است. بازار مرزی باشماق، اولین بازارچه مشترک مرزی در این استان است و در سال 1373 در فاصله 15 کیلومتری مریوان و در کنار روستای باشماق تأسیس شد. نکته جالب در مورد این بازارچه، میزان صادرات آن است که بیشتر از میزان واردات آن بوده است. از این مکان، کالاهای متنوعی از جمله کشاورزی، صنعتی و معدنی به کشور عراق صادر میشود و در عوض، کالاهایی مانند برنج، چای، وسایل الکترونیکی و سایر کالاها از عراق وارد میشوند.
شهر زیبای بانه در دامنه رشته کوههای زاگرس و در استان کردستان واقع شده است. بازارچه سیرانبند یکی از محبوبترین بازارچههای شمال غربی است که در فاصله 18 کیلومتری از شهر بانه و در نزدیکی مرز عراق قرار دارد. این بازار، دومین بازار مرزی استان کردستان است که تأسیس شده است.
شهر مرزی مهران در استان ایلام و در نزدیکی مرز عراق واقع شده است و دارای یکی از پر رفت و آمدترین پایانههای مرزی کشور است. این بازارچه در ماه تیر سال 1382 تأسیس شد و بیش از 110 غرفه فعال و حدود 1500 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در آن مشغول به کار هستند. باتوجه به موقعیت جغرافیایی آن در مسیر زائران عتبات عالیات، بازارچه مهران از رونق روزافزونی برخوردار است. در ضمن، بازارچه مهران به امکانات سختافزاری و نرمافزاری برای واردات و صادرات کالاهای مختلف مجهز است.
شهر جوانرود با جمعیت تقریبی 55 هزار نفر در استان کرمانشاه واقع شده است. حین سفر به این شهر مرزی، بازارچه مرزی جوانرود را از دست ندهید. این بازارچه دارای بیش از 300 غرفه است که انواع محصولات الکترونیکی، لوازم بهداشتی، مواد غذایی، زیورآلات، پارچه و غیره را با مناسبترین قیمتها ارائه میدهد. بازارچه جوانرود نقش مهمی در رونق اقتصادی این شهر داشته و بخصوص در ایام تعطیلات، میزبان بسیاری از مشتریان و گردشگران میباشد. این شهر از طریق مرز شیخ صله به عراق متصل میشود.
شهر جلفا یک شهر مرزی در استان آذربایجان شرقی واقع است. این شهر در جنوب رودخانه مرزی ارس واقع شده و همچنین مرز مشترکی با نخجوان دارد. با تأسیس منطقه آزاد تجاری صنعتی در این منطقه، شهر جلفا اهمیت ویژهای پیدا کرده است. بازار مرزی جلفا در سال 1373 تأسیس شده و به عنوان یکی از پررونقترین مراکز تجاری در مرزهای شمال غرب کشور شناخته میشود.
بیله سوار در شمال استان اردبیل واقع شده است. این شهر با جمهوری آذربایجان مرز مشترک دارد. قدمت گمرک بیله سوار بیش از 200 سال است و از قدیمی ترین گمرک های فعال ایران شناخته میشود.
آستارا در استان گیلان قرار دارد که با جمهوری آذربایجان مرز مشترک دارد و دروازه ورودی ایران به آذربایجان به حساب میآید.. در گذشته این بازار ساحلی به بازارچه روسی آستارا معروف بوده است. این بازار بزرگ بیش از 1500 فروشگاه فعال دارد و یکی از بزرگترین مراکز تجاری در شمال ایران به حساب میآید.
در ادامه اعلام میدارد مرکز آموزش بازرگانی فارس به عنوان مرجع تخصصی آموزشهای کسبوکار و بازرگانی شما را از آخرین و جدیدترین دستاوردهای روز در عرصۀ کسبوکار مطلع مینماید و شما را جهت ورود به بازار تجارت بینالملل آماده میسازد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دورههای آموزشی به گروه آموزشی بازرگانی و تجارت بینالملل مراجعه کنید.
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران
مقالات مشابه