انتشار : سه شنبه 21 دی 1400 [ 14:19:53 ]
1610 بازدید
پیشنهاد ما در وهله اول ، گذراندن آموزش های پایه ای در امر صادرات و واردات است که در مجموعه ای از ارزشمند ترین نکات در دوره آموزشی صادرات و واردات پیش بینی و برنامه ریزی شده است و در این مقاله سعی شده است بخشی از قواعد گمرکی مرتبط با واردات و صادرات کالا شما را آشنا نماییم
در فرایند واردات و صادرات یکی از اصلی ترین عملیات ، انجام رویه های گمرکی برای واردات و یا صادرات کالاست که همه فعالین بازرگانی باید آگاهی دقیق و کاملی از مقررات گمرکی و تشریفات آن داشته باشند و بتوانند کالای خود را با بهینه ترین وضعیت ممکن از گمرک کشور ترخیص کنند ( برای واردات ) و یا به کشور های مقصد صادرات ، ارسال نمایند .
در اینجا در مورد رویه های گمرکی مرتبط با کالاهای وارداتی ، مطالبی به منظور آگاهی شما برگرفته از کتاب قانون امور گمرکی مصوب 22/8/1390 مجلس شورای اسلامی تدوین و تهیه گردیده است و در مقاله بعدی به شرح رویه های گمرکی کالای صادراتی خواهیم پرداخت .
رویه های گمرکی برای کالاهای وارداتی :
کالای وارده به قلمرو گمرکی را می توان برای یکی از منظورهای زیر اظهار کرد :
عملیاتی که از طرف گمرک و اشخاص ذی ربط نسبت به اظهار نامه و کالای مربوط به آن انجام و منتهی به صدور پروانه گمرک در موارد بند های 1 تا 5 میگردد، تشریفات قطعی گمرکی و در مورد بند 6 تشریفات غیر قطعی گمرکی تلقی میشود.
ورود قطعی ، رویه گمرکی است که براساس آن کالای وارده برای استفاده در داخل قلمرو گمرکی با پرداخت حقوق ورودی و هزینه های انجام خدمات و با انجام کلیه تشریفات ، ترخیص می شود .
ورود موقت ، رویه گمرکی است که براساس آن کالاهای معینی می تواند در شرایط خاصی به طور موقت به قلمرو گمرکی وارد شود. این کالاها باید ظرف مهلت معینی که گمرک ایران تعیین می کند ،بدون اینکه تغییری در آن ایجاد شود ، خارج گردد . تغییرات ناشی از استهلاک از این حکم مستثنی است .
ورود موقت برای پردازش ، رویه گمرکی است که براساس آن کالا می تواند به طور موقت به قلمرو گمرکی وارد شود تا ساخته ، تعمیر و یا فرآوری شده و سپس صادر شود . این وریه همچنین شامل موادی همچون تسریع کننده ها ( کاتالیستها) که در ساخت ، تکمیل و فرآوری مصرف می شود نیز میگردد. کالاهای کمکی از قبیل روان کننده ها و ابزارآلات ، مشمول رویه ورود موقت برای پردازش نیست . محصولات به دست آمده محصولاتی هستند که از ساخت ، تکمیل ، فرآوری و تعمیر کالاهایی که برای آن ها مجوز استفاده از رویه ورود موقت برای پردازش اخذ شده به دست می آیند .
مرجوعی رویه ای است که براساس آن کالای وارده موجود در گمرک را تا هنگامی که با اجرای مقررات متروکه به فروش نرسیده است ، می توان به عنوان اعاده به خارج ، به گمرک اظهار و ترخیص کرد .
عبور خارجی کالا رویه گمرکی است که براساس آن کالایی به منظور عبور از قلمرو گمرکی از یک گمرک مجاز وارد و از گمرک مجاز دیگری ، تحت نظارت گمرک خارج می شود .
عبور داخلی ، رویه گمرکی است که براساس آن کالای گمرک نشده از یک گمرک مجاز به گمرک مجاز دیگر و یا سایر اماکن تحت نظارت گمرک منتقل می گردد تا تشریفات قطعی گمرکی آن در مقصد انجام گیرد . حسب آن که عبور داخلی کالا بنابردرخواست متقاضی یا تصمیم گمرک باشد به ترتیب عبور داخلی شخصی و یا عبور داخلی اداری نامیده می شود .
رویه های گمرکی کالاهای صادراتی :
صدور قطعی ، رویه گمرکی است که براساس آن کالای داخلی به منظور فروش یا مصرف از کشور خارج می شود .
استرداد حقوق ورودی ، حقوق ورودی دریافت شده از عین کالای وارداتی که از کشور صادر می گردد و مواد ، کالاهای مصرفی و لوازم بسته بندی خارجی به کار رفته یا مصرف شده در تولید ، تکمیل یا بسته بندی کالای صادر شده با رعایت مقررات این قانون و آیین نامه اجرایی آن با ماخذ زمان ورود کالا باید به صادر کننده مسترد گردد .
برقراری موانع غیر تعرفه ای و غیرفنی برای واردات به جز در مواردی که رعایت موازین شرع اقتضا می کند، ممنوع است . حقوق ورودی مواد اولیه و کالاهای واسطه ای که به منظور تولید صادراتی به ویژه توسط شرکت های دانش بنیان وارد کشور می شود ، ظرف مدت 15 روز پس از صادرات به آنها مسترد می شود .
صدور موقت ، رویه گمرکی است که به موجب آن کالاهای مجاز [ 87] برای اهداف معینی شامل ساخت ، پردازش ، تعمیر ، تکمیل ، شرکت در نمایشگاه یا به عنوان وسایل نقلیه برای استفاده شخصی یا تردد بین ایران و کشور های دیگر یا ماشینآلات و تجهیزات برای انجام خدمات فنی و مهندسی به طور موقت و ظرف مهلت معینی که در آیین نامه اجرایی این قانون مشخص می شود به خارج از کشور صادر و سپس به کشور بازگردانده شود .
در پایان برای اطلاع کامل از قوانین گمرکی مرتبط با صادرات و واردات مخاطبین محترم را به شرکت در دوره آموزشی جامع مهارت های بازرگانی دعوت می نماییم .
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران
مقالات مشابه