انتشار : شنبه 6 اسفند 1401
660 بازدید
زبان اسپرانتو در سال 1887 توسط دکتر لودویک زامنهوف، چشم پزشک یهودی لهستانی از بیالیستوک، که در آن زمان بخشی از امپراتوری روسیه بود، ایجاد شد. زامنهوف در محیطی دوزبانه بزرگ شد و به زبان لهستانی و روسی صحبت میکرد و از سنین پایین به زبان علاقهمند شد. او از این واقعیت که افراد مختلف با زبانهای مختلف نمیتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند ناراحت بود و رویای ایجاد زبانی را داشت که برای همه قابل استفاده باشد. او این زبان را به عنوان راهی برای ارتقای ارتباطات و تفاهم بینالمللی ایجاد کرد. اسپرانتو بر اساس ریشه کلمات از زبان های مختلف اروپایی است و برای یادگیری آسان طراحی شده است.
اسپرانتو در سالهای اخیر به دلیل افزایش استفاده از آن به عنوان زبان دوم یا خارجی، محبوبیت زیادی پیدا کرده است. ساختار ساده و لحن خنثی، آن را به انتخابی جذاب برای زبانآموزانی تبدیل میکند که میخواهند زبانی ساده برای یادگیری، عاری از تعصبات منطقهای و در نتیجه درک آسان داشته باشند. از آنجایی که اسپرانتو یک زبان خنثی است، میتواند برای ارتباط با مردم سراسر جهان استفاده شود. اسپرانتو، به عنوان زبان دوم، همچنین میتواند برای یادگیری زبانهای جدید مورد استفاده قرار گیرد، زیرا دارای کتابخانه بزرگی از مطالب قرض گرفته شده است.
سازمان جهانی اسپرانتو (UEA) به عنوان مشاور رسمی سازمان ملل متحد و یونسکو در ردیف سازمانهای بیطرف بینالمللی قرار دارد و شبکه نمایندگی آن با بیش از ۲۰۰۰ عضو در ۱۰۰ کشور جهان پاسخگوی هرگونه نیاز اطلاعاتی اسپرانتودانان در زمینههای گوناگون است.
شبکه Pasporta Servo (خدمات گذرنامهای) از جمله خدمات ویژهای است که برای زبان اسپرانتو وجود دارد. به طور کلی اسپرانتودانان در سفر به کشورهای دیگر، مورد پذیرایی کسانی که آمادگی خود را جهت پذیرش مهمان در کتابچهای که هر سال منتشر میشود، ثبت نمودهاند، قرار میگیرند و هزینههای اقامت در هتلهای گرانقیمت را متقبل نمیشوند، هم اکنون این شبکه در ۶۶ کشور جهان فعال است.
انجمنهای گوناگون و بینالمللی اسپرانتو همچنین این امکان را به افراد میدهد که نیازهای اطلاعاتی خود را در کوتاهترین زمان ممکن برآورده سازند. انجمن بینالمللی پزشکان اسپرانتودان (UMEA)، انجمن بینالمللی معلمان اسپرانتودان (ILEI)، انجمن علمی اسپرانتودانان (ISAE)، انجمن بینالمللی روزنامهنگاران اسپرانتودان (TEĴA)، شبکه بینالمللی ترجمه بهوسیله اسپرانتو (ITRE)، انجمن نویسندگان اسپرانتو (EVA)، انجمن بینالمللی مطالعات مذهبی و خداشناسی (ASISTI) و ... از جمله مراکزی هستند که اطلاعات تخصصی در اختیار علاقمندان قرار میدهند و نشریات تخصصی خود را به اسپرانتو در سطح جهان منتشر میکنند.
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران
مقالات مشابه