انتشار : دوشنبه 29 آبان 1402
254 بازدید
شرکتها و موسسات دانش بنیان به منظور ایجاد هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانشمحور، و تحقق اهداف علمی و اقتصادی فعالیت میکنند. اهداف این شرکتها شامل گسترش و کاربرد اختراعات و نوآوریها، تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه، طراحی و تولید کالاها و خدمات در حوزه فناوریهای برتر، به خصوص تولید نرمافزارهای مرتبط با فناوریهای پیشرفته میباشد.
دولت نیز از طریق اقدامات حمایتی به این شرکتها کمک میکند. برخی از اقدامات حمایتی عبارتند از:
1. تسهیلات مالی: تامین تمام یا بخشی از هزینههای تولید، عرضه یا به کارگیری نوآوری و فناوری با اعطاء تسهیلات با بهره کم یا بدون بهره به مدت معین یا نامعین.
2. معافیت مالیاتی: معافیت از پرداخت مالیات بر برخی از درآمدها یا معافیت از مالیاتهای خاص.
3. عوارض حقوقی و گمرکی: معافیت از عوارض حقوقی، گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی.
4.پشتیبانی مالی طولانی مدت: پشتیبانی مالی به مدت چندین سال به عنوان یک ایستگاه طولانی مدت برای توسعه فعالیتهای شرکتها.
این اقدامات به منظور تشویق نوآوری، توسعه فناوری، و ترغیب به ایجاد اقتصاد دانشمحور انجام میشود.
این تقسیمبندی بر اساس درصد مالکیت دانشگاه در شرکتها به منظور تعیین نوع حقوقی و ثبتی شرکتهای دانشبنیان انجام میشود.
تبصره: شرکتهای در مرحله تجاریسازی اولین کالای دانشبنیان خود، در صورت داشتن تولید پایلوت موفق و استانداردهای لازم از مراجع ذیصلاح، و داشتن بازار مطمئن یا اعلام نیاز معتبر با قرارداد تولید کالا، از رعایت بند 1-2 مستثنی هستند.
شرکت متقاضی باید علاوه بر داشتن شاخصهای عمومی، واجد کلیه شرایط اختصاصی در یکی از دستههای زیر نیز باشد:
1. شرکتهای تولیدکننده کالاهای دانشبنیان
این شاخصها وضوح معیارها و شرایطی را فراهم میکنند که شرکتهای دانشبنیان باید برآنها تاکید کنند تا به عنوان شرکت دانشبنیان شناخته شوند.
5. عملکرد تحقیق و توسعه:
تبصره: تایید شرکتهای دانش بنیان نوپا دارای اعتبار یک ساله بوده و تنها میتواند تمدید شود اگر شرکت در مدت ۲ سال پس از تایید دانش بنیان بودن، رتبهبندی خود را به پایان برساند و یا اگر از شرایط مندرج در آییننامه جلوگیری کند.
شرکتهای متقاضی باید علاوه بر شرایط عمومی، تمامی شرایط اختصاصی مشخص شده در آییننامه را نیز احراز کنند.
بر اساس "آییننامه تشخیص شرکتها و موسسات دانشبنیان" مصوب کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانشبنیان و نظارت بر اجرا، یکی از شرایط لازم برای شرکتهای تولیدکننده و دانشبنیان، تولید کالاهای دانشبنیان است. این کالاها بر اساس دو رویکرد مشخص شدهاند:
توجه: امکان استفاده از مزایای قانونی در زمان ثبت شرکت قابل اظهار نظر نمیباشد، و ارزیابی بر مبنای عملکرد شرکتها پس از ثبت و فعالیت شرکت صورت میپذیرد.
در پایان لازم به ذکر است که مرکز آموزش بازرگانی فارس به عنوان مرجع تخصصی آموزشهای کسبوکار و بازرگانی شما را از آخرین و جدیدترین اطلاعات روز در عرصۀ کسبوکار و بازاریابی مطلع مینماید و با طراحی دورههای آموزشی تخصصی کسبوکار، فروش، بازاریابی، بازرگانی، مدیریت، مدیریت پروژه و ... شما را جهت ورود به بازار کسبوکار و تجارت بینالملل آشنا میسازد.
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران
مقالات مشابه